Kleine omnium

Kleine omnium

Naast de burgerrechterlijke aansprakelijkheid (wettelijk verplicht) kan men een alle risico's verzekering afsluiten voor je voertuig, dit in functie van je verlangens en behoeften.

Indien men geen volledige omnium,  wenst af te sluiten, kan men kiezen voor een kleine omnium. Deze dekt de schade die je kan overkomen met je wagen binnen een bepaald aantal waarborgen.

Men kan deze dekking gaan beschouwen als een noodzakelijke optie, vooral bij het aankopen van een nieuwe wagen of een jonge tweedehandswagen, immers met deze verzekering bescherm je het kapitaal dat je spendeerde aan de aankoop van je wagen of bescherm je de terugbetaling van de autolening. De gedeeltelijke schade of het totaal verlies van je wagen wordt door deze verzekering ingedekt, zie overzicht van de dekkingen hieronder. Daarenboven ben je wiskundig zeker welk bedrag je zal genieten bij een totaal verlies (vanaf >5jaar : werkelijke waarde).

Het voertuig kan verzekerd worden naar zijn catalogus- of factuurwaarde. Je kan tevens gaan bepalen dat je de eerste 12 of 24 of 36 maand de volle verzekerde waarde terugbetaald krijgt.

Bij een mini of kleine omnium is er geen vrijstelling van toepassing, het aanbod is ook verschillend van maatschappij tot maatschappij, wij kunnen u zeker wegwijs maken in deze materie.

Hierbij opsomming van enkele van de voornaamste dekkingen :

  • brand
  • diefstal of poging tot diefstal
  • glasbreuk (excl koplampen ea)- natuurevenementen : hagelschade, stormschade, ...
  • aanrijding met dieren

De dekkingen eigen schade en vandalisme worden enkel gedekt in de full omnium, zie "full-omnium".

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie !

Online aanvraag offerte

graag offerte