Verkeersverzekering

Bestuurder

Bij een ongeval in fout kan je als bestuurder geen vergoeding genieten van je eigen verzekering, gezien de wettelijk verplichte BA verzekering enkel de schade aan derden zal vergoeden.

Om dit risico in te dekken is er de mogelijkheid een verzekering "Bestuurder" af te sluiten. Dit kan een verzekering "à la carte" zijn, met andere woorden : je kan deze verzekering zelf invullen naar eigen noden en behoeften.

Een andere mogelijkheid is u te verzekeren op basis van "gemeen recht". Bij dit soort verzekering zijn de vergoedingen ook geplafonneerd, maar liggen ze standaard veel hoger dan bij de forfaitaire formules. Hier worden de vergoedingen toegekend in functie van de vergoedingen bij een arbeidsongeval.

Een verzekering "Bestuurder" geeft je in ieder geval gemoedsrust op financieel vlak, je bent namelijk zeker van de terugbetaling van je medische kosten, een eventuele dagvergoeding wegens invaliditeit (eigen keuze als je dit wel of niet wenst), de uitbetaling van een rente of kapitaal bij blijvende invaliditeit en ook de uitbetaling van een kapitaal overlijden.

Behalve het eventueel kiezen van welke vergoedingen je wenst te verzekeren, kan je ook kiezen "in welke hoedanigheid" je je wenst te verzekeren :

  • als bestuurder van je eigen wagen
  • als bestuurder van elke wagen
  • een dekking voor jou en je gezin als bestuurder/inzittende van eender welke wagen
  • een dekking om jezelf en je gezin te verzekeren in elke hoedanigheid in het verkeer (bestuurder, passagier openbaar vervoer, voetganger, fietser, ...)

U kunt zich echter ook de vraag stellen "Wat als ikzelf of iemand van mijn gezin een ongeluk heeft buiten het verkeer?". Bijvoorbeeld bij het scheren van de haag sta je op een ladder, je verliest je evenwicht en valt. Resultaat : sleutelbeen gebroken. Of je glijdt uit in de douche en je pols is gebroken... Ook voor zo'n type schadegevallen kunt u zich verzekeren, dan via een contract "Veilig thuis" (zie Gezin).

Steeds bereid voor een offerte of informatie.

Aarzel niet om ons te contacteren !