Volledige omnium

Volledige Omnium

Naast de burgerrechterlijke aansprakelijkheid (wettelijk verplicht) kan men een alle risico's verzekering afsluiten voor je voertuig, dit in functie van je verlangens en behoeften.

Deze "alle risico's" of een volledige omnium dekt quasi alle schade die je kan overkomen met je wagen, technische problemen met het voertuig (motorpech of andere technische problemen) zijn uitgesloten. Men kan deze dekking gaan beschouwen als een noodzakelijke optie, vooral bij het aankopen van een nieuwe wagen of een jonge tweedehandswagen, immers met deze verzekering bescherm je het kapitaal dat je spendeerde aan de aankoop van je wagen of bescherm je de terugbetaling van de autolening.

De gedeeltelijke schade of het totaal verlies van je wagen wordt door deze verzekering ingedekt. Daarenboven ben je wiskundig zeker welk bedrag je zal genieten bij een totaal verlies (vanaf >5jaar : werkelijke waarde).

Het voertuig kan verzekerd worden naar zijn catalogus- of factuurwaarde. Je kan tevens gaan bepalen dat je de eerste 12 of 24 of 36 maand de volle verzekerde waarde terugbetaald krijgt, dit kan zelfs interessant zijn wanneer je een ongeval in recht hebt. Een te kiezen vrijstelling bij de dekking eigen schade heeft naast de andere keuzes ook invloed op de premie, van engelse tot vaste vrijstelling.

Een omnium voorziet tal van dekkingen en is verschillend qua aanbod van maatschappij tot maatschappij, wij kunnen u zeker wegwijs maken in deze materie. Hierbij opsomming van enkele van de voornaamste dekkingen :

  • eigen schade : schade na een ongeval in fout met een derde, of na aanrijding met een obstakel, of schade door onbekende derde
  • vandalisme : schade na vandalisme aan je wagen
  • brand
  • diefstal of poging tot diefstal
  • glasbreuk (excl koplampen ea)
  • natuurevenementen : hagelschade, stormschade, ...
  • aanrijding met dieren

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie !

Online aanvraag offerte

graag offerte